CV

Curriculum Vitae 

 

luuk

Luuk ten Hoeve begon zijn professionele carrière direct na zijn afstuderen in 1995 aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn afstudeerwerk, een kunstinstallatie over de cultuur rond bebaarde mannen, trok veel aandacht van de kunst- en zakenwereld. Reeds op de academie was hij bezig met de crossover tussen toegepaste en autonoom werk die hij in de richting mixed media volledig kon verkennen. Het ontwerpbureau dat hij vervolgens na de academie begon heette Land in Zicht OntwerpersCollage, een naam die hij koos vanwege de intrinsiek optimistische connotaties . Ook kreeg hij direct een startsubsidie van het Fonds voor de Beeldende Kunsten om zijn Digital Mirrorised Fast Forward Satellite Sound and Image pub te realiseren. Een project gericht op autonome toepassing van techniek in een uitgaanssfeer gerichte omgeving. De rest van de jaren negentig werkte hij bij Land in Zicht en specialiseerde zich in internet gerelateerde concepting, branding en de productie van software en websites. Ook realiseerde hij regelmatig autonome projecten binnen dit bureau. Vanaf de eeuwwisseling werd hij creative lead bij het grootste internetbureau in Rotterdam. Hij was Creative Director bij diverse andere internetbureaus en realiseerde een groot aantal projecten, variërend van kostbare gecompliceerde projecten voor multinationals tot kleine meer persoonlijk gedreven projecten.

Eind 2010 begon hij met zijn nieuwe onderneming, Lukemac3000, gericht op concepting, creatie en branding van voornamelijk mobiele applicaties. De liefde voor mobiele toepassingen was al in 1999 geboren maar kwam pas sinds de komst van de iPhone(2007) en de app cultuur in zicht als een serieuze optie voor een nieuw eigen bedrijf.

Persoonlijke gegevens: 

Naam: Hoeve,ten
Voornaam: Luuk
Geboortedatum: 13 oktober 1968

e-mail: luuktenhoeve@gmail.com

December 2010 – heden: 
Functie: Directeur-eigenaar/ iOS ontwikkelaar / Bedrijf: Lukemac3000 BV
Taken: Strategie, conceptonwikkeling en aansturen van freelancers gericht op iOS, Android en WordPress ontwikkeling.

https://lukemac3000.com

Projecten:
– Babbeltje:
Kinderboek /app voor volwassenen (Eigen beheer)
Vesters: Merkstrategie, ontwerp en ontwikkeling schoenenmerk Vesters
Buoyen: Bedrijf bedacht en opgericht voor de ontwikkeling voor concepten romdom iBeacons (Eigen beheer)
Cappucchinocoach: Merknaam en huisstijl voor coach die zijn werk in sessies overladen met cappuchinno doet.
Tagpoint Training: Leersysteem voor mensen die niet gewend zijn met computers te werken, die slecht kunnen leren en weinig taalvaardig zijn.
– ChooseYour Shape: App waarmee leesten voor orthopedische kunnen worden aangepast en in 3d kunnen worden geprojecteerd op de client.
VSA: Vilois Screen Author: MacApp waarmee extreem eenvoudig opnames van het beeldscherm kunnen worden gemaakt (Eigen beheer)
FlyLord: Behendigheidsgame ontwikkeld iPhone app (Eigen beheer)
– FlyLord HD: 
Behendigheidsgame iPad versie (Eigen beheer)
NIONO : Persoonlijk social netwerk voor NIO architecten iPhone app
Management Machine: Manangementspeak generator iPad app, (Eigen beheer)
Personal Angel: Persoonlijke beschermengel voor de zorgmarkt, sociaal netwerk iPhone app (Eigen beheer)
Xeplion: Voorlichtingsapp voor huisartsen die veel met psychofarmaca te maken hebben iPad app
My Ideal suit: Stel je eigen pak samen op je iPad/ iPad app
FASMS: Fashion SMS-en op je iPhone/ iPhone app (Eigen beheer)
Project Xmas: App om zoveel mogelijk facebook likes te verzamelen voor benadeelden project x Haren / iPhone app
Teamlevels: Bepaal door middel van deze app wat het niveau van jouw team is waar je mee werkt. / iPhone app
WePlant: Onderhoud met deze app je virtuele planten en deel deze activiteiten met je sociale netwerken iPhone app (Eigen beheer)
Belnem: Ontwikkeling merk en website Belnem Mediation

Mei 2005 – mei 2012:  creative director Redmax

Taken:
Strategie, creatief management, conceptonwikkeling en aansturen van externe creatieven. 

Projecten:

Achmea: conceptontwikkeling en ontwerp Mirro. Mentale zorgwijzer.
Maasstad Ziekenhuis: Amandelen knippen .nl Strategie en conceptontwikkeling website voor de behandeling van ontsteking aan de amandelen bij kinderen.
Arkin (Holding van oa. Jellinek kliniek, Mentrum en AMC de Meren): Strategie en conceptontwikkeling voor corporate site en 2 nieuwe merken van de Arkin groep.
– TUI Nederland (Arke, Arkefly, Holland International, Kras reizen, Cheqqer): Strategie en conceptontwikkeling voor een community in de vorm van een customer review site.
– iPhone applicatie ontwikkeld voor dezelfde community Stategie en ontwikkeling projecten voor Kras, Arke en Holland International gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Parnassia Bavogroep: Strategie en conceptontwikkeling van de corporate site, alle websites van de zorgbedrijven binnen de groep, Parnassia Bavogroep is één van de grootste GGZ zorginstellingen van Nederland.
MSD (Merck Sharp & Dohme): Ontwikkeling van de corporate sites voor Nederland en België en vele productgerichte actiesites, voornamelijk voor medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn.
– RTV Rijnmond: Ontwikkeling multimediaal en meerjarig concept voor de inzet van het digitale kanaal voor deze regionale omroep.
– Radio TV West: Ontwikkeling multimediaal en meerjarig concept voor de inzet van het digitale kanaal voor deze regionale omroep. Daarnaast creatieve opzet en uitwerking van webkanaal.
Hogeschool InHolland: Conceptontwikkeling en art-direction Rutger Hauer Filmfactory, een masterclass tijdens het Internationale Filmfestival Rotterdam door Rutger Hauer gegeven.
– Rotterdam Airport: Ontwikkeling van concepten voor website en intranet en mailingcampagnes
– Interhome: Ontwikkeling van doelgroepgerichte produkt-marktcombinatie.
Daarnaast vele grote en kleinere projecten voor de klanten: Allianz, ANP Perssupport, BVH- Groep, Den Haag Media Groep, Euro RSCG, Herman Miller International, Intelligence Group Recruiting, Internationaal Filmfestival Rotterdam, Omroep C, Vlietland ziekenhuis.

September 2002-Mei 2005: 
Functie: Freelance art-director/ strategic consultant Bedrijf: Zelfstandig 

Projecten gerealiseerd voor onder andere:

– RTL Nederland: In samenwerking met NIO architecten betrokken bij de ontwikkeling van het concept voor het nieuwe hoofdkantoor van de RTL Nederland te Hilversum.
– MediaCollege Rotterdam: Strategie, conceptontwikkeling en ontwerp reclamecampagne on- en offline.
– Gemeente Rotterdam:
Strategisch communicatieplan ontwikkeld voor projecten betreffende de veiligheid van de stad in opdracht van Programmabureau Veilig.
– Universal Pictures Benelux: Strategie en ontwikkeling van crossmediaal dvd marketing platform. -KPN: Conceptontwikkeling, copywriting en art direction voor een B-to-B campagne gericht op het midden- en kleinbedrijf
Twinning holding: Strategische communicatie plannen ontwikkeld betreffende Twinning participaties en het onderzoeken van de communicatiemogelijkheden van deze bedrijven.

September 2000-September 2002 
Functie: creative director Bedrijf: SQR Rotterdam 

Taken:
Creatief management, strategie en multimediale conceptonwikkeling.
Het bureau is in 2006 opgegaan in diverse andere ondernemingen.

Projecten:
De Efteling: Strategie en communicatiebeleid betreffende on- en offline media en toekomstscenario’s ontwikkeld.
– DELA: Branding en communicatiebeleid nieuwe media opgesteld. Strategie, concept, en media- campagne ontwikkeld voor nieuwe merken.
– Texaco Nederland: Ontwikkeling on-line strategie en website.
– Eyewish  Opticiens: Conceptontwikkeling voor de on-line strategie van de herpositionering van Groeneveld Opticiens in Eyewish, tevens campagne ontwikkeld voor actiemarketing en in-store events.
– Uitgeverij Sirene: Brandingsite ontwikkeld voor de uitgever van Sirene pockets.
– ING Groep: Ontwikkeling en implementatie van de interne communcatiestrategie met behulp van een intranetportal voor de wereldwijde ING groep.
– Van Gogh Museum: Ontwikkeling online shop concept en art-direction shop.
– University of Phoenix: Ontwikkeling e-brandingcampagne.

September 1999- Augustus 2000 
Functie: senior creative lead Bedrijf: WDS, dutch dynamic media design 

Taken:
Strategie, conceptonwikkeling en ontwerp.

– Endemol Nederland: Strategie en conceptontwikkeling voor een crossmediaal communicatieformat rondom Business Update. Uiteindelijk door RTL als RTLz gerealiseerd.
Postbank: Conceptontwikkeling van consumentenvoorlichting CD’s betreffende nieuwe en innovatieve producten van de Postbank.
Unilever: Strategie en conceptontwikkeling voor de pilotprojecten van Unilever. Deze projecten waren:Cup-a-Soup: Crossmediale communicatie ontwikkeld.
Lipton Icetea:
Ontwikkeling van crossmediale communicatieconcepten en events, zoals Liptonice MountainMadness en de InLine SkateChallenge. Creatie van het merk Couvert, waarin Unilever zijn professionele klanten een portal voor service en informatie bood.
Enorm Energy drinks: Ontwikkeling van het merk Enorm wat als containermerk à la Virgin is gelanceerd, binnen het merk kunnen producten van verschillende aard een plaats krijgen, innovatie en trendgevoeligheid spelen hierbij een belangrijke rol.
Akzo Nobel Coatings: Ontwikkeling en productie online strategie betreffende de Flexa coatings.
– NIO architecten: Conceptontwikkeling en design van bureaupresentaties, zowel print als digitaal.

Augustus 1995 – September 1999 
Functie: creative director en oprichter/vennoot Bedrijf: Land in Zicht O.C, kunst, communicatie, grafische ontwerp en nieuwe media. 

Taken:
Strategie en conceptonwikkeling, design, aansturen freelancers en acquisitie.

Projecten:
– Digital Mirrorised Satellite Fast Forward Sound and Image pub:
Project voor het realiseren van een futuristisch ‘kunstcafe’. (Eigen beheer)
– DS+V (Dienst Stedenbouw, Volkshuisvesting): Communicatieconcepten ontwikkeld
– VHP stedebouwkundigen + architecten + landschapsarchitecten: Conceptontwikkeling en design van alle publicaties en presentaties van het bureau.
– Cap Gemini:
Rebranding en redevelopment van het softwarepakket SDW, destijds marktleider op het gebied van workflowsoftware. Ontwikkeling herpositioneringscampagne voor de opleidingen divisie.
Heineken: Conceptontwikkeling en design van het digitale Heineken cafe, destijds een van de eerste laagdrempelige chatomgevingen waarin de bezoeker een eigen digitale persoonlijkheid samen kon stellen.
Nationale Nederlanden: Ontwikkeling van een selectieprogramma voor pensioenen.
GGD Rotterdam: Ontwikkeling en design van alle printpublicaties op het gebied van verslavingszorg.
– Alzheimer fonds: Fotocollage voor tentoonstelling over Alzheimer (Eigen beheer)
Bibliotheek Rotterdam, New Media Night: Manradar 2.0 (Eigen beheer)

September 1991 – juni 1995
Willem de Kooning Academie Rotterdam:

Studie: Mixed Media

Projecten:

– Tentoonstelling met Alain Fleischer: filmproject ManMachine

– Tentoonstelling met Lydia Schouten: Multimedia installatie: Manradar

Eindexamen project: Kapersong, the bearded branded man.